skip to Main Content
Lainojen Yhdistämisen Kautta Staycation-lomalle: Miten Se Onnistuu?

Lainojen yhdistämisen kautta staycation-lomalle: Miten se onnistuu?

Miltä kuulostaisi pieni irtiotto arjesta staycation-lomalle ihanaan hotelliin? Staycation eli toiselta nimeltään miniloma on kasvattanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa erityisesti korona-aikana, sillä ulkomaanmatkat ovat monen reissaajan mielessä olleet jo pitkään punaisella listalla.

Staycation-lomalla viitataan yleensä muutaman yön mittaiseen minilomaan, joka voi sijoittua toiseen kaupunkiin tai monissa tapauksissa myös omalle kotipaikkakunnalle. Monet tunnetut hotelliketjut tarjoavat edullisia staycation-minilomia, jotka ovat täydellinen tapa tehdä pieni irtiotto hektisestä arjesta. Hotelliyön rinnalla staycation-lomalle on mahdollista suunnitella vaikkapa erikoisillallinen, spa-palveluita, aamiainen hotellihuoneeseen sekä muita pieniä yksityiskohtia, jotka varmasti tuovat ripauksen luksusta lyhyempäänkin lomaan.

Staycation-lomalle lainoja yhdistämällä

Suuren suosion mukana tuomista edullisista tarjouksista huolimatta staycation-loman varaamiseksi lompakon nyörejä on tietysti höllennettävä. Erityisesti korona-aika on saanut monet kotitaloudet kiristämään kulutuksessa, joten ylimääräisellä staycation-lomalle ei välttämättä ole säästössä rahaa.

Rahan säästämiseksi on luonnollisesti lukuisia eri keinoja. Yksi tapa on nipistää yksinkertaisesti omasta kulutuksesta. Voi toki olla, että korona-aika on saanut muutenkin jo nipistämään kaikesta mahdollisesta, joten jäljellä on enää pakollisia kuluja, joista ei usein jää kovinkaan paljon enää säästettävää.

Tässä kuitenkin mielenkiintoinen säästövinkki kaikille niille, jotka lyhentävät samanaikaisesti useampaa eri lainaa. Voit onnistua säästämään lyhyttä staycation-lomaa varten riittävästi rahaa niinkin yllättävällä tavalla kuin lainoja yhdistämällä. Kätevimmin lainan yhdistäminen onnistuu verkossa, ja vieläpä täysin ilman lisäkuluja.

Lyhennettävä voi esimerkiksi olla useampia osamaksuja, luottokorttivelkaa, kallista pikavippiä, kulutusluottoa, remonttilainaa… On luonnollista, että lainan pääoma muodostaa lainakuluissa merkittävimmän menon, mutta useamman eri lainan lyhentäminen samanaikaisesti johtaa siihen, että maksat jopa tietämättäsi kymmenien eurojen edestä pelkkiä lainakuluja joka ikinen kuukausi.

Miten tämä on sitten mahdollista? Tässä esimerkki: Sanotaan, että lyhennät neljää eri lainaa – autolainaa, pikavippiä, kulutusluottoa ja luottokorttivelkaa. Jokaisesta lainasta veloitetaan kuukausittain tilinhoitokulut, jotka ovat autolainassa 4 euroa, kulutusluotossa 5 euroa, luottokorttivelassa 6 euroa ja pikavipissä 7 euroa. Näin ollen maksat tilinhoitokuluja kuussa jo 22 euron edestä. Lisäksi sanotaan, että olet saanut autolainan autokaupasta edullisesti (esimerkkikorko 4 prosenttia), mutta pikavipin ja kulutusluoton korko liikkuu 15 prosentin luokassa ja luottokortin korko noin 10 prosentin luokassa. Kertyneestä lainasummasta riippuen voidaan jo puhua, että saatat pulittaa pelkistä koroista ja palvelumaksuista kuukaudessa yli sadan euron edestä rahaa.

Säästä lainoja yhdistämällä

Lainojen yhdistämisen tarkoituksena on siis nimenomaan säästää lainan kustannuksissa, sillä lainojen yhdistäminen ei luonnollisesti laske maksettavana olevan lainan pääomaa. Lainojen yhdistäminen tapahtuu käytännössä niin, että haet lainaa jostakin muusta pankista tai rahoituslaitoksesta niin suurella summalla, että voit maksaa nykyiset lainasi pois.

Vaikka uuden lainan hakeminen voi kauhistuttaa, monissa tapauksissa saat lainallesi edullisemman koron, ja lisäksi, kun maksat uudella lainalla nykyiset kalliit lainat pois, säästät rahaa myös lainan muissa kuluissa. Tällä tapaa, jos säästät kuussa lainojen yhdistämisen avulla esimerkiksi 70 euroa, saat sillä helposti jo yhden yön staycation-loman monessa hotellissa.

Ennen uuden lainan ottamista on tärkeää vertailla myös yhdistelylainojen korkoa toisiinsa. On sanomattakin selvää, että uuden lainan korkokulujen tulee olla nykyisten lainojen yhteenlaskettuja korkokuluja edullisemmat, jotta yhdistelylainan ottaminen kannattaa. Tänä päivänä voit löytää verkosta lukuisia lainojen vertailupalveluita, joiden kautta voit vertailla myös yhdistelylainoja täysin ilmaiseksi.

Total