skip to Main Content
Hotelleja Moneen Makuun

Hotelleja moneen makuun

Etsitkö pientä, kodikasta ja palvelevaa hotellia, joka sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella? Vai onko valintasi rauhallisessa metsän siimeksessä sijaitseva, rentoa lomailua tarjoava “piilopirtti”? Vilkasta kaupunkielämää, shoppailua ja ylellistä lomailua tarjoavat puolestaan isommissa kaupungeissa sijaitsevat viiden tähden hotellit. Minkälainen hotelli Suomessa tai ulkomailla on juuri sinun makuusi?

Kaupunkilomalle valikoituun hotelliin

Kiinnostava kaupunkiloma tarjoaa huikeat puitteet mukavaan lomailuun. Huolella valittu hotelli on tärkeä osa kokonaisuutta. Tasokkaita hotelleja löytyy helposti verkosta sekä yksin, kaksin tai koko perheen seurassa matkustaville. Unelmiesi ulkomaanmatkalla voit yöpyä vaikka hienossa huoneistohotellissa mielenkiintoisten kauppojen, ravintoloiden ja nähtävyyksien varrella. Kaupunkihotelleissa yöpyvät sekä aivan tavalliset lomailevat turistit, kuten myös kansainvälisten yhtiöiden kokousvieraat. Tule sinäkin kokemaan kaupunkihotellin palvelut ja lomailemaan unelmiesi kaupunkiin!

Kaupunkilomalla voi vertailla erilaisia asioita, kuten ravintoloiden aterioiden herkullisuutta, kuntosalien laajaa valikoimaa tai elokuvateattereiden tarjontaa. Lomallakin voi treenata, jos siltä tuntuu. Juoksulenkit, uinti tai pallopelit kuuluvat nekin rentouttavaan lomaan!

Tiesitkö, että urheilutopit, t-paidat ja erilaiset urheilu-t-paidat voit mukavasti tilata netistä jo hyvissä ajoin ennen lomaa. Tyylikkäät treenipaidat löytyvät kätevästi verkosta, jossa niitä on mukavasti tarjolla eri kokoisina ja värisinä. Valitse siis sinäkin omasi ja nauti rentouttavasta lomasta uusissa upeissa maisemissa liikkuen. Muodikkaat treenipaidat, hupparit ja urheilutopit kääntävät hetkessä katseet reippaiden urheilijoiden suuntaan. Mukavan shoppailu-, urheilu- tai rentoilupäivän jälkeen on jälleen ihanaa palata omaan tuttuun hotelliin!

Kolmen, neljän vai viiden tähden hotelli?

Lomalla rentoudutaan, syödään hyvin ja asutaan laadukkaasti. Ollaan vaan ja harrastetaan juuri niitä asioita, jotka tuottavat itselle eniten iloa. Muistathan, että laadukasta asumista, maittavaa ruokaa ja ystävällistä palvelua saa kaikkialta sekä yhden tähden että viiden tähden hotellista, mutta mitä tähtiluokitus oikeastaan kuluttajalle kertoo? Tutustutaanpa asiaan tarkemmin.

Hotellien paremmuusluokittelu aloitettiin AAA-järjestön, eli American Automobile Association -yhdistyksen toimesta. Toiminta aloitettiin vuonna 1937, jolloin kyseistä toimintaa varten kehitettiin oma standardiyksikkönsä. Aluksi hotelleja arvosteltiin “timanteilla” yhden ja viiden välillä. Nykyään Euroopassa yleisin tapa jaotella hotelleja palvelujen ja laadukkuuden mukaan on tunnettu tähtijärjestelmä. Jokainen myönnetty tähti kuvaa hotellien tarjoamia mukavuuksia, laadukkuutta ja palveluja. Hotellista löytyvät esimerkiksi SPA-palvelut, hieronta, infrapunasauna, minibaari, ruokatarjoilujen monipuolisuus tai jokin muu ominaisuus, joka tuo aina lisää arvostusta ja tähtiä.

Asiakkaan pitää huomata myös, että viiden tähden hotelli Lähi-Idässä voi olla aivan erilainen varustukseltaan ja palveluiltaan kuin vastaava hotelli New Yorkissa tai Manhattanilla. Otetaan esimerkiksi hotellien vastaanotto-, eli Reception Desk -palvelut. Yhden tähden hotelleissa pitää olla toimiva vastaanotto päivisin hotellivieraita varten oman maan kielellä, kuten Suomessa suomeksi. Kolmen tähden hotelleissa vastaanotto voi toimia myös iltaisin ja suomen kielen lisäksi myös vaikkapa englanniksi. Viiden tähden hotelleissa palvelu on puolestaan jo aivan huippuluokkaa, eli vastaanotto on avoinna ympäri vuorokauden toimien useammalla kielellä.

Hotellien sijasta palvelevaan motelliin?

Motelli mielletään usein hotellia edullisemmaksi ja palveluiltaan vähäisemmäksi vaihtoehdoksi. Totuus on, että sana motelli tulee sanoista motor hotel, joka usein tarkoittaa esimerkiksi pika- tai moottoriteiden varsilla olevia kaksi- tai nelipyöräisillä kulkeville matkailijoille suunnattuja hotelleja palveluineen. Motelleissa majoitus, peruspalvelut ja ateriat ovat nykyään hotellien tapaan todella korkeatasoisia. Motellit on suunnattu logistisesti juuri matkailijan tarpeiden mukaan, eli ne sijaitsevat kaukana keskustan ruuhkista. Oletko sinä koskaan yöpynyt laadukkaissa hotelleissa tai motelleissa? Jos et, niin päätä ruokailla, viihtyä ja yöpyä tulevana kesänä? Internet palvelee etsiessäsi ja varatessasi juuri sinulle sekä perheellesi sopivaa hotellia. Ei siis muuta kuin tutustumaan tarjontaan verkossa jo tänään!

Total