skip to Main Content
Huonekaluilla Ja Sisustuksella Viihtyvyyttä Kotiisi

Huonekaluilla ja sisustuksella viihtyvyyttä kotiisi

Oma koti on meille jokaiselle tärkeä paikka. Se on paikka, jossa palaudutaan ja rentoudutaan raskaan arjen aherruksen keskellä. Siksi ei olekaan aivan sama millaiselta kotimme ulkoisesti näyttää. Kodin sisustuksessa tärkeää osaa pintojen ja koristeiden lisäksi näyttelevät tietysti huonekalut. Tarkkaan valituilla huonekaluilla pienikin asunto saadaan muutettua viihtyisäksi ja tilavan tuntuiseksi. Vastoin yleistä käsitystä trendikkäisiin huonekaluihin ei tarvitse sijoittaa omaisuuksia. Kierrätys on trendikästä tällä hetkellä ja erilaiset retrotyyliset huonekalut tuovat kotiisi persoonallista ilmettä tuttujen tusinatavaroiden sijasta. Jo pienillä yksityiskohdilla ja valinnoilla voit vaikuttaa valtavasti kodin yleisilmeeseen. Tällaisia seikkoja voivat olla esimerkiksi yhteensopivat värit, tilan tuntu ja sekä persoonallisuus. Pyri tekemään kotisi sisustuksesta sekä tyylikäs että oman näköisesi. Sisustuksesi ei tarvitse olla suoraan kuin sisustuslehdestä, vaan voit valita erilaisista vinkeistä juuri sinulle sopivimmat ratkaisut. Kauniit pienet yksityiskohdat sekä huolella mietityt valinnat ihastuttavat sekä kodin asukkaita että vieraitakin. Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia seikkoja ja vinkkejä kodin sisustukseen liittyen.

Koti viihtyisäksi yksinkertaisilla valinnoilla

Kaikki me varmasti olemme ihastelleet sisustuslehtien huoliteltuja koteja. Koteja, joissa koirankarvoja ei näy ja lasten lelut on visusti piilotettu huipputrendikkäisiin lelulaatikoihin. Keittiöpinnoillakaan ei näy tahran tahraa ja uututtaan hohtavan divaanisohvan pinnalla ei näy ikäviä kulumajälkiä. Vaikka tällaiset mielikuvat tuntuvat ihastuttavilta tiedämme kuitenkin, ettei tällainen koti ole realistinen. Hyviä uutisia sinulle, joka tuskailet sisustuksen ja siisteyden kanssa: kodissasi elämä saa näkyä kuitenkaan sisustusta unohtamatta! Sisusta kodista viihtyisä pienillä valinnoilla. Ensinnäkin olisi tärkeää, että kodissasi otetaan huomioon näkymät huoneesta toiseen. Pienessäkin tilassa avaruuden tuntua on mahdollista lisätä huonekalujen strategisella sijoittelulla. Asettele näkyvimpiin kohtiin kauneimpia huonekalujasi sekä tärkeitä esineitä, jotka herättävät keskustelua. Voisiko tässä kohtaa olla juurikin se kiva kirpparilta ostettu sohva, johon tekisi mieli heittäytyä pitkälleen hyvän kirjan pariin? Tai voisiko keittiöstä katsoessa eteiseen päin olla se kauniin värinen sisustustaulu, jonka löysit Marokon reissulta? Kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja pyri sisustamisella siihen, että ratkaisut ovat mietittyjä, mutteivät kuitenkaan väkinäisen näköisiä. Kaiken a ja o ovat materiaalit. Mieti, mikä sopii juuri sinulle. Vanhanhenkiseen puutaloon sopivat luonnomateriaalit, ja moderniin kaupunkikotiin esimerkiksi metalli ja neutraali tyyli.

Huonekaluvalinnoilla voit vaikuttaa kokonaisuuteen

Huonekalut lisäävät viihtyvyyttä kodissasi. Markkinoilla on tarjolla valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivimmat. Vasten yleistä käsitystä tämä ei kuitenkaan tarkoita, että niiden tarvitsisi maksaa paljon. Voit esimerkiksi seurailla eri netti- ja kivijalkaliikkeiden alennus- ja poistomyyntejä, sillä niissä on valtavat valikoimat laadukkaitakin tuotteita edullisesti. Kirpputorilta hankitut huonekalut ovat persoonallisia ja herättävät huomiota. Kannattaa myös kysyä tutuilta ja sukulaisilta, sillä ihmisillä on nykyään valtava määrä ylimääräisiä tavaroita. Jos satut olemaan taitava käsistäsi, ei pidä myöskään unohtaa itsetehtyä. Netistä ja kirjoista löytyy valtavasti ohjeita erilaisiin projekteihin ja voit esimerkiksi rakennella oman sänkysi vanhoista lavoista. Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse olla puuseppiä ja jo pienetkin ratkaisut vaikuttavat. Esimerkiksi itse maalaamalla ja tuunaamalla valmiistakin huonekaluista saa oman näköisiä ja omaan kotiisi sopivia. Jos haluat kokeilla jotain erilaista sisustuksessasi, voit myös kokeilla laittaa huonekalun yllättävään paikkaan. Onnistuessaan tämä tekee tilasta elävän ja kiinnostavan sekä herättää varmasti keskustelua vieraiden kanssa! Muista kuitenkin, että valinnan tulee olla harkittu. Itse tekemällä ja kokeilemalla löydät parhaat ratkaisut.

Total