skip to Main Content
Hotelli Osana Historiaa

Hotelli osana historiaa

 

Kävin edellisessä tekstissä läpi hotelleita ulkomailla. Tekstissä esiintyivät monet luksushotellit. Monilla maailman luksushotelleilla on myös merkittävä menneisyys takana ja ne ovat osa kaupungin tai maan historiaa. Monet hotellit edustavat menneen maailman loistoa, kuten esimerkiksi Negresco Nizzassa, Grand Hotel Europe Pietarissa ja Metropol Brysselissä. Negresco avattiin jo vuonna 1913 ja se on yksi Nizzan tunnetuimmista maamerkeistä. Kööpenhaminan hotelli D’Angleterre avattiin jo 1700-luvulla.

Maamme vanhin hotelli

Suomen vanhin hotelli on Imatran Valtionhotelli, joka avattiin vuonna 1903. Muita vanhoja hotelleja ovat Tammer Tampereella ja Turun Hamburger Börs. Tosin pieni majatalo Fiskarsissa, Fiskars Wärdshus, avattiin jo vuonna 1836, ja joidenkin arvioiden mukaan se olisi Suomen vanhin hotelli.

Historia kiehtoo

Moni majoittuja yöpyykin näissä hotelleissa juuri niiden historian vuoksi, vaikka ne saattaisivat maksaakin enemmän kuin monet muut hotellit. Majoittuja voi kokea ja eläytyä samantyyppiseen tunnelmaan huoneessaan, joka vallitsi jo kymmeniä vuosia sitten. Tämä on hotellille sellainen myyntivaltti, jonka kanssa muut eivät pysty kilpailemaan. Historian tunnelmaa voidaan tietysti jäljitellä, ja usein näin myös tehdään, mutta tällöin ei pystytä saavuttamaan vastaavaa autenttista tunnelmaa. Mistä sittten löytyy maailman vanhin hotelli? Sanotaan, että se on Japanissa sijaitseva Keuinkan, joka on toiminut yli 1300 vuotta. Hotelli menestyy nimenomaan historiansa vuoksi; sieltä ei esimerkiksi löydy langatonta verkkoa.

Total