skip to Main Content
Hotelli, Hostelli Vai Airbnb?

Hotelli, hostelli vai airbnb?

 

Mikä majoitusmuoto on sitten paras? Tähän ei ole olemassa yhtä vastausta, vaan se riippuu pitkälti siitä, mitä kukin matkailija on etsimässä. Usein hostelli ja airbnb-tyyppinen majoitus ovat hotelleita halvempia. Tosin myös airbnb-majoitus voi olla varsin hintava, eikä suurta eroa hotellien hintoihin ole.

Hostellin edut ja haitat

Hostellit tarjoavat usein mahdollisuutta maksaa yhdestä vuoteesta jaetussa huoneessa, ja sellaisen voi saada hyvin halvalla. Tosin esimerkiksi Suomessa hostellissa majoittuminen on usein varsin hintavaa, mikä osittain myös selittää airbnb:n suosion Suomessa. Mielestäni 30 euroa yhdestä sängystä jaetussa huoneessa on aivan liikaa. Tosin esimerkiksi Amsterdamissa yhdestä sängystä hostellissa voi joutua maksamaan jopa 80 euroa.

Hostellimajoitus sopii erityisesti sellaiselle matkustajalle, joka haluaa säästää majoituksessa ja myös niille, jotka haluavat tutustua toisiin matkailijoihin. Toisaalta joskus hostellit voivat olla levottomia, ja nukkuminen voi olla hankalaa, varsinkin jos muilla on hyvin erilainen nukkumarytmi. Hostelleissa on usein myös jaettu wc, toisin kuin hotelleissa. Suomessa hotellissa on usein wc ja suihku omassa huoneessa.

Edullinen hotelli on usein oiva vaihtoehto

Itse olen käyttänyt kaikkia majoitusmuotoja. Usein pyrin löytämään edullisen hotellin, vaikka hostelli usein onkin halvempi. Airbnb:tä olen käyttänyt kaikkein vähiten, mutta mahdollisesti tulen yöpymään airbnb:n välittämissä asunnoissa tulevaisuudessa.

Total