skip to Main Content
Erilaisia Vaintoehtoja Hotellimajoitukselle

Erilaisia vaintoehtoja hotellimajoitukselle

 

Olen tässä kirjoitussarjassa käsitellyt hotellimajoitusta. Vaihtoehtoja hotellimajoitukselle on kuitenkin olemassa runsaasti. Yksi normaali vaihtoehto on ystävien tai perheenjäsenten luona majoittuminen. Käyn tässä läpi vaihtoehtoja sellaisia tilanteita varten, joissa tällainen majoittuminen ei ole mahdollista, eikä matkailija halua yöpyä julkisissa tiloissa, kuten esimerkiksi asemilla, mikä on usein myös kiellettyä tai aukioloaikojen vuoksi mahdotonta. Majoitusliikkeiden kategoriat vaihtelevat maasta toiseen. Suomessa tunnetaan esimerkiksi hostellit ja motellit, jotka yleensä tarjoavat hotelleja halvempaa majoitusta. Majatalo on myös tunnettu termi, jota ei kuitenkaan enää juuri käytetä. Majataloja ovat seuranneet matkustajakodit, jotka nämäkin ovat häviämässä.

Jakamistalous tarjoaa vaihtoehtoja

Nykyajan majoitusta edustavat niin kutsuttuun jakamistalouteen kuuluvat majoitusmuodot. Amerikkalaisen AirBnb-palvelun kautta on mahdollista yöpyä toisen kotona. Tällainen majoittuminen on mahdollista myös ilmaiseksi, esimerkiksi Couchsurfing-palvelun kautta. Tämä on nostattanut joissakin maissa suurta keskustelua, ja näiden palveluiden katsotaan uhkaavan hotellitoimintaa. Esimerkiksi Berliinissä on erittäin tiukka lainsäädäntö Airbnb-tyyppistä majoitusta kohtaan. On kuitenkin oletettavaa, että airbnb-tyyppinen majoittaminen tulee lisääntymään tulevaisuudessa.

Kulkuvälineet majoitusvaihtoehtoina

Myös muita majoitusvaihtoehtoja on olemassa. Moni matkustaa asuntoautolla, ja nukkuu siellä. Myös esimerkiksi laivassa nukkuminen voi olla vaihtoehto hotellimajoitukselle. Esimerkiksi yön viettäminen Helsingin ja Tallinnan välillä matkaavassa laivassa voi tulla hotellimajoitusta halvemmaksi, ja henkilö voi olla laivassa halutessaan koko matkan ajan. Tällainen vaihtoehto hotellimajoitukselle on kuitenkin mahdollista vain harvoin.

Total