skip to Main Content
Hotellimajoituksesta Muualla Maailmassa

Hotellimajoituksesta muualla maailmassa

 

Tämä lyhyt artikkeli käsittelee hotellimajoitusta ulkomailla. Moni matkailija yöpyy ulkomailla matkustaessaan hotellissa.

Maailmankuuluja hotelleja

Harva hotelli on maailmankuulu. Kuitenkin jotkut luksushotellit ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Runsaasti luksushotelleja löytyy esimerkiksi Pariisista, Lontoosta, New Yorkista ja Dubaista. Maailman korkeimmat hotellit sijaitsevat Dubaissa, joka on tunnettu sellaisista luksushotelleista kuten JW Marriott Marquis ja Burj Al-Arab.

Luksushotellien hintataso

Luksushotelleissa yöpyminen voi maksaa tuhansia euroja yössä. Tällöin henkilö yleensä olettaa myös saavansa parasta palvelua. Jotkut hotellit pyrkivät houkuttelemaan matkustajia sillä, että ne erottautuvat muista. Esimerkiksi yöpyminen lumilinnassa tai televisiotornissa poikkeaa siitä mihin ihmiset ovat yleensä tottuneet. Tukholmassa on mahdollista yöpyä lentokoneessa ja Nairobissa kirahvien seurassa.

Nykyään monessa asiassa pyritään erottautumaan, joten myös hotellit pyrkivät löytämään jotain, jolla erottautua muista. Yksi tällainen projekti on vedenalainen hotelli Fidzi-saarella, jota on suunniteltu jo 14 vuotta.

Tähtiluokitukset maailmalla

Toisin kuin Suomessa, monessa maassa hotelleilla on lailla säädetyt tähtiluokitukset. Esimerkiksi Italiassa, hotellin oven vieressä on yleensä kyltti, josta käy ilmi montako tähteä hotellilla on. Tästä voi myös saada käsityksen mahdollisesta hinnasta. Tähtiluokitus on yhdestä viiteen. Dubain Burj Al-Arabia kutsutaan maailman ainoaksi seitsemän tähden hotelliksi, koska hotellissa on ainoastaan sviittejä. Virallisesti hotelli on kuitenkin viiden tähden hotelli. Huone maksaa usein vähintään 1500 euroa.

Hotellien taso vaihtelee suuresti maailmalla. Suurissa hotelleissa on usein mahdollista saada palvelua myös englanniksi, kun taas pienissä hotelleissa välttämättä ei puhuta muuta kuin paikallista kieltä. Palvelun saaminen vierailla kielillä riippuu myös paljon maasta, esimerkiksi Hollannissa hotelleissa on huomattavasti helpompi saada palvelua englanniksi kuin esimerkiksi Ranskassa tai Saksassa. Myöskin Venäjällä, erityisesti pienemmissä kaupungeissa, englanninkielistä palvelua voi olla vaikea saada.

Tässä lyhyessä kirjoituksessa käsittelin hotellimajoitusta Suomen ulkopuolella. Aiheesta voisi kirjoittaa hyvin laajasti ja seikkaperäisesti, koska maailma on täynnä toinen toistaan erikoisempia hotelleja. Seuraavaksi keskityn vanhoihin hotelleihin.

Total